Autoviihde

Ostoskori 0
0,00 €
Asetus
Autokohtainen haku

Hifilaitteistostani kuuluu vingunta kierrosten muuttuessa, mitä teen?

Häiriöääni on peräisin auton laturista. Alla on listattuna apuja vingunnan poistamiseen.

Säädöt
Liian suurelle säädetty vahvistimen/vahvistimien linjasisääntulon tasonsäädöt ( Gain). Huolehdi siitä että laitteistosi on säädetty oikein.

Kaapeleiden vedot
Virta- ja RCA-kaapelit kulkevat liian lähekkäin. Virtakaapeli aiheuttaa laturihäiriötä RCA- kaapeleihin. Pyri tuomaan virta- ja rca-kaapelit eri puolilla autoa.

Maadoitus
Vingunta voi johtua myös huonosti maadoitetusta vahvistimesta. Pyri maadoittamaan vahvistimet auton runkoon puhtaalle peltipinnalle. Maadoita myös akku ja laturi paksummalla kaapelilla.

Maapotentiaaliero
Soitin ja vahvistin maadoitettu eri paikkoihin jolloin laitteiden välillä on maapotentiaaliero eli jänniteero. Pyri maadoittamaan soitin ja vahvistimet samaan pisteeseen.

RCA- kaapelit
Vingunta voi johtua myös RCA- kaapeleiden huonosta häiriösuojauksesta tai huonoista liittimistä.

Linjamuuntimet
Erityisesti linjamuuntimilla suoritetut asennukset ovat erittäin häiriöherkkiä. Suosittelemme soittimia joissa on HiVolt (4V + ) RCA esivahvistetut linjalähdöt.

Asennuksen yhteydessä ottamalla yllä mainitut asiat huomioon, ovat vinkumisongelmat epätodennäköosempiä. Jos vinkumista ilmenee kaikesta huolimatta, voit kokeilla RCA -linjoissa ja virtalinjoissa häiriösuotimia, jotka saattavat poistaa häiriön hifilaitteistasi.

ps. Uutena häiriötä tuottavana elementtinä on mainittava xenon valot, jotka ovat monessa tapauksessa pulmalliset häitiöntuottajat.
Kategoriat: Ongelmia ja ratkaisuja