4-Kanavaiset

4-Kanavaiset

4-Kanavainen vahvistin osana auton äänijärjestelmää

Äänijärjestelmän parannusta ajatellaan monesti pelkästään autosoittimen ja kaiuttimien vaihtona. Usein suunnitellessa upeaa äänentoistoa jää kuitenkin kaiuttimien tehontarve huomioimatta. Kun halutaan mahdollisimman luonnollinen ja puhdas äänentoisto, tarvitaan äänijärjestelmän kaiuttimillesi sopiva vahvistin.

4-kanavainen vahvistin on avain tasapainoiseen äänentoistoon niin etu- kuin takapään kaiutinsarjoille. 4-kanavaisella vahvistimella saadaan normaalissa neljän kaiuttimen äänijärjestelmässä kytkettyä kaikki kaiuttimet omiin kanaviin, eikä syöttöteho jää vajaaksi. Äänikokoonpanoosi sopivalla vahvistimella taataan tarvittava syöttöteho, jolloin vapautat kaiuttimien koko potentiaalin. Lopputuloksena nuhjuinenkin äänijärjestelmä saadaan todella hienon kuuloiseksi kokonaisuudeksi.

Mitä tarkoittaa 4-kanavaisen vahvistimen siltaus?

4-kanavainen vahvistin voidaan sillata joko 3 tai 2-kanavaiseksi. Tämä tarkoittaa sitä, että tietyt kanavat  yhdistetään, jolloin teho kasvaa mutta kanavamäärä pienentyy. Vahvistimen siltausta yleisesti käytetään 3-kanavaisessa järjestelmässä niin että vahvistin ohjaa samanaikaisesti yhtä erillissarjaa tai koaksiaalikaiutin paria sekä yhtä pienempi tehoista subwooferia. Tämä helpottaa asennusta siinä, ettei autoon tarvitse asentaa useampaa vahvistinyksikköä. 

Mitä Vahvistimen siltauksessa pitää ottaa huomioon?

Kun vahvistinta aletaan siltaamaan täytyy olla todella tarkkana mihin impedanssiin (ohm luokitukseen) kaiutin tai subwoofer kytketään, Yleisesti 2ohm on ehdottomasti alin kuormitus kaiuttimille ja 4ohm subwooferille. Tarkistathan aina vahvistimesi spekseistä, voiko vahvistimen sillata ennen asennustyön aloitusta.

View as Ruudukko Luettelo

8 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
per sivu
View as Ruudukko Luettelo

8 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
per sivu