Autoviihde

Ostoskori 0
0,00 €
Asetus
Autokohtainen haku

Mitä eroa on eri virtakaapeleilla?

Virtakaapeleilla on useita eri eroja sekä eri laatuluokituksia.

Useissa halvemmissa kaapeleissa mittaustyylit ovat suoraan johtimen suojakerroksesta, jolloin itse kaapelin pinta-ala on huomattavasti ilmoitettua arvoa pienenmpi ja tällöin kaapelin soveltuvuus voi olla hankala arvioida eri virtatarpeisiin.

Oikealla virtakaapelilla saat pidennettyä vahvistimien ikää sekä virtakomponenttien oikean virtamäärän saannin esim: MDS:n standardi kaapelilla, jotka on mitoitettu suoraan johtimien määrästä, jolloin oikea neliömäärä kuvastaa kaapelin soveltuvuutta oikeaan tarkoitukseen ja riittävään virranvientiin.

Kaapeleita on myös eri laatuluokituksella kuten:

 

Seos kaapeli

Seos kaapelissa käytetään alumiinia. Alumiini hidastaa virran kulkua ja se samalla myös heikentää kaapelin elinikää huomattavasti. Seos kaapeli myös alkaa erittäin herkästi hapettumaan jolloin se ei enää päästä virtaa niin helposti läpi, joka myös johtaa virran heikentymiseen. Seos kaapelia ei suositella käytettäväksi minimi kaapelikokona.

Alla olevasta kuvasta saat selvitettyä seos kaapelin, jossa huomaat kuparinseassa olevan alumiinin.

                                                 

 

 

Puhas Kupari kaapeli

Puhtaassa kaapelissa virrankulku on taas huomattavasti parempi, eikä kaapelissa ole erillisiä metallityyppejä hidastamassa virrankulkua. Kuparinen kaapeli on myös pidempi ikäinen, eli kaapeli ei niin nopeasti heikkene tai ala hapettumaan, joka voisi estää tai heikentää virrankulkua. Kuparikaapelia voi käyttää vahvistimien tai muiden elektronisien laitteiden minimi kaapelina.

Alla olevasta saat tarkistettua kuparikaapelin eron, jossa ei näy alumiinia.

                                                 

 

Kategoriat: Yleisiä kysymyksiä