Ford Transit Custom 2012-2020

 

Peruutuskamera ja asennus

 

 

Asiakas halusi peruutuskameran autoonsa, johon tulisi jälkiasenteinen näyttö. Autoon tehtiin erillinen teline kameralle, että saisimme tarpeeksi korkealle jotta sillä näkee mahdollisimman laajasti kaikki esteet. Kameraksi valikoitui todella hyvällä kuvanlaadulla oleva AHD-KIT703 Kyseessä on HD kuvalla varustettu laaja peruutuskamera setti.

 

yleiskuva

Yleiskuva Sisustasta

Tässä vaiheessa on hyvä huomioida minne kameran näyttö tulee, ettei se ole kuljettajan tiellä.

takaosa

Auton takaosa

Tässä vaiheessa on hyvä sovittaa autoon peruutuskameran paikkaa ennen varsinaista kiinnitystä sekä telineen rakentamista vahvoista materiaaleista.

kamera sovitus

Kameran sovittelu

Kamera kannattaa sioitta silleen auton takaosaan että se on mahdollisimman ylhäällä että saadaan laaja peruutus kuva niin voi huomioida mahdollisimman hyvin ympärillä olevat esineet.

kamera kiinitys

Kameran kiinnitys

Kamera tulee kiinnittää huolellisesti autoon kiinni ettei se tärise ja pysyy ajoviimassa mukana. Kaikki ruuvinreiät ja johtojen läpiviennit tulee tiivistää huolellisesti.

pakki

Pakkisignaali

Tämän auton pakkisignaali otettiin auton takavalon johtosarjasta. Kaikista autoista ei saa takavalolta pakkisignaalia joten se täytyy ottaa muualta.

nättö

Näyttö

Näytön asennettiin auton tausta peilin paikalle koska tässä se vei vähiten tilaa ja ei ole kuljettajan näkökentän edessä.

näkymä

Näkymä

Näkymä on todella laaja korkean paikansa ansiosta. Kameran näkymä kannattaa säätää silla lailla että kuvassa näkyy vähän autoa kuvan hahmottamisen vuoksi.

valmis

Valmis

Kun Kameran suuntaus on hyvä niin pitää muistaa kiristää kameran säätöjalka tiukalle ettei kameran kulma pääse muuttumaan. Kannattaa tarkistaa myös vesitiiviys ettei kameran läpivienneistä vuoda vettä.