Mercedes-Benz C W204 2008 Erillissarjan asennus

MDS Audiophile 6.5" erillissarjan asennus vuoden 2008 Mercedes-Benz W204 automalliin.

 

 

Asiakas halusi päivittää vuoden 2008 W204 mersunsa etuovien kaiuttimet uusiin jälkaisenteisiin. Tarkoituksena oli saada erillissarjan asennnuksella lisää midbassokkuutta ja selkeämpää korkeiden taajuuksien toistoa. Uudeksi kaiutinsarjaksi valikoitui MDS:n lippulaiva 6.5" erillissarja Audiophile A6R.

Kaiutinvaihdon yhteydessä etuovet äänieristettiin 2-tasoisena.

 

etuovi

Etuovi ennen purkua

Ovipahvien purkamiseen suositellaan käytettävän muovista purkutyökalusarjaa. Oikeaoppisilla purkutyökaluilla muoviset ovipahvit saadaan ehjänä irti.

etuovi purettu

Etuovi purettu

Kuvasta nähdään, että tähän autoon voidaan asentaa uudet midbassot vakiokaiuttimien tilalle autokohtaisilla CT25MC18-Soviterenkailla.

butyylivaimennus

Butyylivaimennus

Tässä mallissa välipeltiä ei ole tehty purettavaksi, jolloin ovirakenteen butyylivaimennus tehdään kaiutinreiän kautta niin kauttaalle kuin mahdollista. Butyylilevyissä on erittäin tarttuva valmis liimapinta. Butyylilevyistä on helppo leikata sopivia palasia mattoveitsellä. Butyylilevyjen asennukseen suosittelemme tarkoitukseen sopivaa Rolleria.

ct55-mb01

Kaiutinjohtoadapteri

Alkuperäiset kaiutinjohtoadapterit haluttiin säilyttää alkuperäiskunnossa kaiutinvaihdon myötä. Tähän autoon löytyy plug'n'play kaiutinjohtoadapteritCT55-MB01.

a6r asennettu

Midbasso asennettu

Uudeksi kaiutinsarjaksi valikoitui MDS:n valmistama lippulaiva 6.5" erillissarja Audiophile A6R. Tässä Hi-End tason kaiutinsarjassa on todella laaja 30 Hz - 27 000 Hz taajuusvaste. Erillissarja on valmistettu huippukomponentteja käyttäen. Sarjan midbassot kykenevät toistamaan matalaakin midbassoa, mikä tuo mukavaa jykevyyttä musiikintoistoon.

Midbassojen asennus onnistuu tähän autoon autokohtaisilla CT25MC18-Soviterenkailla.

diskantit peilikolmioihin

Diskanttien asennus

MDS:n Erillissarjan Audiophile A6R mukana tulevat diskantit asennettiin vakiodiskanttien paikoille peilikolmioihin. Audiophile-sarjan silkkidiskantit tuovat autoon raikkautta ja puhdasta, ilmavaa äänentoistoa korkeille taajuuksille.

vakio ovipahvi

Vakio ovipahvi

Kuvasta nähdään kuinka vakio ovipahvissa ei ole lainkaan resonoinnin estoa. Muoviset ovipahvit alkavat helposti resonoimaan musiikkia toistettaessa hiemankin suuremmilla äänenvoimakkuuksilla.

ovipahvin vaimennus

Ovipahvin vaimennus

Etuovipahvit vaimennettiin STP Biplast-akustiikkamatoilla. Ovipahvien äänieristäminen vähentää muoviosien resonointia ja parantaa uusien ovikaiuttimien sointia entisestään. Akustiikkamatoissa on valmis, erittäin tarttuva liimapinta ja asennus on näppärää.