Mercedes Sprinter 2007 soittimen ja peruutuskameroiden asennus

Näyttösoittimen, taustapeilinäytön ja kahden peruutuskameran asennus

 

 

Asiakas halusi päivittää vakiosoittimen tilalle uuden jälkiasenteisen 2-DIN näyttösoittimen sekä lisätä kahden peruutuskameran järjestelmän autoonsa. Toinen peruutuskamera asennettiin peräkoukun taakse ja toinen taakse ylös.

Peräkoukun kuva tuotiin uudelle taustapeilinäytölle ja takayläosan kameran kuva uuden soittimen näytölle.

Asiakas halusi uudeksi soittimeksi Kenwoodin DDX4019BT-soittimen. Soitinpäivityksellä autoon saatiin bluetooth audiostreamaus ja hands-free toiminto sekä laajat äänensäätö-ominaisuudet soittimen omalla 13-kaistaisella equalisaattorilla ja DSP-aikaviivesäädöillä. Soittimen mukana tuleva Hands free-mikrofoni asennettiin vasempaan A-pilariin.

 

vakiosoitin

Vakiosoitin

Soittimen irroituksessa suositellaan käytettävän tähän sopivia irroitusrautoja ja muovityökaluja, jotta alkuperäisiä muovipaneeleja ei vahingoiteta soittimen irroituksen yhteydessä.

soitin osittain purettuna

Soittimen purkaminen

Alkuperäisen soittimen purkaminen aloitetaan soittimen ympäriltä tähän sopivilla muovityökaluilla (esim.Irroitustyökalusarja).

mikrofoni

Mikrofonin asennus

Soittimen mukana tuleva langallinen bluetooth-mikrofoni on vedetty soittimen takaa kuljettajanpuolen A-pilariin. Tässä Kenwoodin soitinmallissa on Hands-free mikrofonille myös oma voimakkuudensäädin.

johtosarjan kytkentä

Johtosarjan kytkentä ja releohjaus

Johtosarjan kytkentä käy plug'n'play-tyylisesti CTSMC002.2-rattisäädinadapterilla, jolla saadaan myös toimimaan auton alkuperäiset rattisäätimet uudella soittimella.

Peruutuskameroille ja taustapeilinäytölle tehtiin oikeaoppisesti releohjaus. Releohjauksella virta tuodaan kameroille ja taustapeilinäytölle suoraan akulta omana linjastonaan, jolloin varmistetaan, että jälkaisenteinen laitteisto saa toimiakseen tarvittavan määrän virtaa. Asennettu laitteisto ei myöskään näin vie virtaa pois päältä ollessaan. Kaikki liitokset kolvataan ja suojataan huolella.

Auton vakioantenni saadaan kytkettyä uuteen soittimeen CT27AA08-antenniadapterilla.

Virtakaapelin veto releeltä peilinäytölle

Kytkentäreleeltä vietiin 2,5mm täyskuparinen virtakaapeli pilarin muovipaneelien alla piilossa uudelle taustapeilinäytölle.

taustapeilinäyttö pn43

Taustapeilinäyttö PN43 asennettuna

Uusi taustapeilinäyttö PN43 asennettiin alkuperäisen taustapeilin päälle. Normaalissa ajossa taustapeilinäyttö toimii taustapeilinä. Kun pakki kytketään päälle, tulee taustapeilinäytölle automaattisesti peruutuskameran kuva. Tässä asennuksessa asiakas halusi tuoda peilinäytölle Sprinterin peräkoukun, jotta peruuttaminen koukun kanssa helpottuisi.

Peruutuskameraksi valikoitui Autoviihteen oma kestosuosikki Minicam-HD. Minicam-HD tuo 170 asteen laajakulmalla ja 1080x720p tarkkuudella laadukkaan kuvan taustapeilinäytölle.

soitin asennettuna

Soitin asennettuna

Jälkiasenteinen Kenwood DDX4019BT saadaan asennettua vakiosoittimen paikalle alkuperäistyylisesti autokohtaisella kehyssarjalla CT23VW06.

Uusi soitin tuo autoon myös aina lisää mukavuuksia. Peruutuskameratoimintojen lisäksi tämä soitinmalli tuo autoon Bluetooth-audiostreamauksen, Hands-Free-toiminnon, USB- ja AUX-liitännän sekä monipuoliset äänensäätöominaisuudet laitteen omalla 13-kaistaisella taajuuskorjaimella ja DSP-aikaviivesäädöillä.

peruutuskameran kuva

Peruutuskameran kuva

Sprinterin takayläosaan asennetun peruutuskameran 4CBXCAM1 kuva muodostuu automaattisesti soittimen näytölle, kun pakkivaihde kytketään päälle. Nyt peruuttaminen on kahden kameran avulla helppoa ja ennenkaikkea turvallista.