Honda Civic 2015 Soittimen ja peruutuskameran asennus

Soittimen ja peruutuskameran asennus

 

 

Asiakas halusi päivittää autoonsa vakiosoittimen tilalle uuden jälkiasenteisen näyttösoittimen ja peruutuskameran. Soittimeksi valikoitui Pioneer DMH-A240BT. Soittimen vaihto toi autoon bluetooth-audiostreamauksen ja hands-free toiminnon sekä mahdollisuuden lisätä järjestelmään peruutuskamera. Peruutuskameraksi valikoitui 170 asteen katselukulmalla ja 1080x720p tarkkuudella varustettu Minicam-HD peruutuskamera.

 

vakiosoitin

Vakiosoitin ennen purkua

Vakiosoittimen purkamiseen suosittelemme käyttämään tarkoituksenmukaisia muovisia Irroitustyökaluja, jotta vakiosoitin saadaan helposti irroitettua ja alkuperäiset paneelit säilyvät ehjänä.

soitin purettu

Vakiosoitin purettuna

Kun vakiosoitin on purettu nähdään, auton vakioliittimet. Tähän autoon tarvitaan jälkiasenteisen soittimen kytkemiseksi autokohtainen rattisäädinadapteri CTSHO006.2 ja soitinmerkkikohtainen CTPioneerlead-yhteyskaapeli, jotta rattisäätimet saadaan säilytettyä jälkiasenteisella soittimella.

vakioliittimet

Vakioliittimet

Lähikuvassa tarkemmin auton vakioliitinsarjat, joihin aiemmin mainitut johtoadapterit kytketään.

vakio antenniadapteri

Vakioantenniadapteri

Auton vakioantenni saadaan säilytettyä toiminnassa uudella jälkiasenteisella soittimella autokhotaisella CT27AA71-antenniadapterilla. Autossa on vakiona lisävirrallinen aktiivinen antenni, jolloin jälkiasenteisen antenniadapterin siniseen kaapeliin täytyy tuoda +12V herätevirta.

soitin asennettu

Soitin asennettuna

Uusi jälkiasenteinen soitin saadaan integroitua alkuperäisen soittimen paikalle autokohtaisella CT23HD25L-soitinkehyksellä. Kehyssarjan mukana tulevilla kiinnikkeillä uusi soitin saadaan helposti kiinnitettyä auton soitinpaikan vakiokiinnikkeisiin.

Uusi Pioneerin DMH-A240BT soitin tuo autoon bluetooth-audiostreamauksen ja hands-free -toiminnon. Tähän soittimeen on myös mahdollista tuoda USB-kaapelin avulla puhelimesta Weblink-sovelluksen tukemia appeja kuten esimerkiksi Google Maps-navigointi.

peruutuskameran paikka

Peruutuskameran paikka

Peruutuskamera asennetaan yleensä rekisterikilven yläpuolelle ja mahdollisimman keskelle auton takaosaa. Kameran paikan valintaan vaikuttaa kilven yläpuolen mahdolliset kiinnityspaikat. Kameralle löytyy sopiva kohta lähes jokaisesta autosta kilven yläpuolelta.

Peruutuskameran jatkokaapeli vedetään auton verhoilujen alla asennetun soittimen taakse sen video RCA-liitäntään. Kameralle tuodaan virrat suoraan akulta releohjauksella. Releohjauksen myötä kamera saa aina tarvittavan määrän virtaa toimiakseen oikein. Peruutussignaali saadaan releelle automallista riippuen joko auton etupäästä tai peruutusvalolta. Jatkokaapelissa on valmiina oma vihreä kaapeli, jos peruutussignaali otetaan peruutusvalolta.

kamera asennettu

Peruutuskamera asennettuna

Minicam-HD-peruutuskamerassa on 170 asteen laaja katselukulma ja <1080x720p tarkkuus, minkä ansiosta peruuttaminen sujuu nyt vaivatta ja turvallisesti. Peruutuskameran kuva ilmestyy automaattisesti jälkiasenteisen soittimen näytölle, kun peruutusvaihde kytketään päälle. Kameran laajakulma mahdollistaa näkymän sekä suoraan taaksepäin, sivuille että peräkoukulle.

kamera asennettu