honda cr-v lisävalot

Lisävalojen asennus

Tästä pääset tarkastelemaan miten lisävalojen asennus on toteutettu Honda CR-V automalliin kolmella lisävalolla.

 

 

Asiakas halusi asennuttaa autoonsa lisävalot. Lisävalojen asennuksessa on huomioitu auton alkuperäinen Maaohjattu lisävalo toiminto, jonka vuoksi lisävaloasennus on suoritettu asennuspalvelumme puolella asiakkaalle.

 

ennen kaapelien vetoa

Kaapelinveto alue

Asennuksessamme on huomioitu että johdotus tulee piiloon, sekä konehuoneen yleinen siisteys pysyy normaalissa tilassa, eikä johdotus pääse flektin tai muiden hihnojen väliin.

kaapelit vedetty liittimille

Kaapeleiden veto lampuille

Valosarjan mukana tulleella valmiilla johtosarjalla asennus on helpppo suorittaa, kunhan johdouksessa on huomioitu mahdolliset flektit sekä laturin paikka, jotta johdotus ei joudu näiden kanssa kosketuksiin ja johda rikkoontumiseen.

kytkentärele

Releen asennus

Lisävalojen asennuksessa käytämme aina releohjausta, jolloin saamme valot toimimaan oikein auton alkuperäisen lisävalojen kytkimen kautta. Tässä asennuksessa olemme kuitenkin joutuneet käyttämään kahta kyntetkentärelettä, koska auton alkuperäinen lisävalojen ohjaus on suoritettu ns. maaohjauksella.

toinen kytkentärele

Kytkentärele maaohjaukselle

Kytkentäreleen ohjaus suoritetaan niin, että maadoitus kytkee ensimmäisen releen, jonka heräte toimii tämän toisen releen ohjausvirtana, jolloin saamme lisävalot toimimaan oikein ajovalojen viiksestä.

maadoitus

Valojen maadoituksen ohjauskaapeli

Releen ohjaus otetaan alkuperäisen umpion maaohjauskaapelista, jolloin saamme ensimmäisen releen toimintaan oikealla ja halutulla tavalla. Lisävalojen toiminnan takaamiseksi asennuksissamme käytetään ainoastaan juottamisvaihtoehtoa, jolloin voimme varmistaa riittävän kontaktin sekä johtosarjan kestämisen.

asennusrauta

Asennusrauta

Lisävalojen kiinnitystä varten, puskuriin asennettiin asennusrauta joka mahdollistaa tyylikkään asennuksen kolmelle lisävalolle.

lisävalot asennettu

Lisävalot asennettuna

Lisävalot asennettiin tukevasti omiin telineisiin. Lopuksi lisävalot kohdistettiin haluttuun korkeuteen, jolloin näkyvyys on taattu. Lisävalojen asennuksessa on myös käytetty jokaiselle valolle vielä lisätukea, mikä estää valokuvion heilumsen möykkyiselläkin tiellä.

lisävalot asennettu

Lisävaloasennus suoritettuna

Lisävalot tuovat autoon tyylikkyyttä sekä mahdollistaa turvallisen ajon taajama-alueen ulkopuolella, joissa ei ole kaupunkien tuomaa valoa apuna. Lisävalo tuo myös lisäturvallisuutta ajoon, koska mahdolliset eläimet on helppo havaita jo useamman sadan metrin päästä.

Klikkaamalla Tästä, pääset myös selailemaan valikoimastamme löytyviä lisävaloja ja niiden tarvikkeita.