Fiat Ducato matkailuauto

Matkailuauton soitinpäivitys ja uusi antenni

 

 

Asiakas halusi päivittää matkailuautoonsa uuden soittimen ja antennin. Kriteereinä oli soitin, jossa olisi suomenkielinen navigaattori ja mahdollisuus internet-yhteyteen.

Asiakas päätyi valitsemaan uudeksi soittimeksi suurella 10.1" tuuman näytöllä olevan Android-soittimen, jossa on Google Maps -navigaattori, bluetooth-yhteys, WiFi ja kaikki mukavuudet sisäänrakennettuna. Soittimen lisäksi asiakas halusi parantaa radion kuuluvuutta, joten entisen peiliantennin tilalle matkailuauton sivulle päädyttiin asentamaan uusi passiivinen sivuantenni.

 

vanha soitin

Vanha soitin

Autoon oli jo aiemmin päivitetty jälkiasenteinen soitin ja peruutuskamera. Vanha peruutuskamera todettiin toimivaksi ja oli myös tarkoitus kytkeä uuteen soittimeen.

alkuperäiset liittimet

Liittimet

Vanhan soittimen irroitettua huomattiin, että kytkennöissä oli käytetty rosvoliittimiä, ja tehty muutenkin kyseenalaisia johtoviritelmiä. Tällaiset kytkennät voivat pahimmassa tapauksessa polttaa vanhan soittimen tai auton mukavuusboxin. Peruutuskameralle ei oltu myöskään asennettu kytkentärelettä ohjaamaan kameran virtoja. Ilman oikeaoppista relekytkentää peruutuskamera rikkoontuu ajan myötä.

Ennen uuden soittimen asentamista, johtoviritelmät ja rosvoliittimet purettiin kokonaisuudessaan. Auton ISO-johtosarja rakennettiin uudelleen standardin mukaisia ISO-liittimiä (CT20UV03) apuna käyttäen, jolloin uuden soittimen käyttö on turvallista ja huoletonta. Peruutuskameralle tuotiin uudelleen virta erillisellä kytkentäreleellä.

android soitinasennus

Uusi soitin asennettuna

Uusi Android-soitin saatiin istumaan nätisti kojetauluun, vaikkakin suurikokoisen näytön vuoksi laitetta ei saada kokonaisuudessaan integroitua. Android-soittimen näytössä on kuitenkin säätövara, jolla näyttö saadaan aseteltua haluamallaan tavalla. Myös jo aiemmin asennettu peruutuskamera kytkettiin uuteen soittimeen.

ominaisuudet

Soittimen lisäominaisuudet

Uuden Android-soittimen WiFi-yhteyden ja netti SIM-korttipaikan ansiosta Google Maps -navigaattori on aina ajan tasalla. Nettiyhteys mahdollistaa myös erilaisten sovellusten lataamisen suoraan Google Play-kaupasta laitteeseen, mikä tuo mukavuutta matkailuun.

Voit esimerkiksi ladata laitteeseen tuettuja suoratoistopalveluita tai internet-radion, joka mahdollistaa häiriöttömän radion kuuntelun myös heikon kuuluvuuden alueilla. Soittimen huippunopean 8-ydinprosessorin ansisota kosketusnäyttö toimii salamannopeasti ja mahdollistaa usean sovelluksen yhtäaikaisen käytön.

uusi antenni

Uusi sivuantenni asennettuna

Uusi passiivinen antennipiiska (CT27UV04) asennettiiin auton sivulle kuskin puolelle. Antennikaapeli vietiin piilossa kojetaulun sisässä soittimen taakse. Uusi antennipiiska lisää runsaasti radion kuuluvuutta alkuperäiseen piiloantenniin verrattuna.

virtakytkin

Virtakytkin uudelle soittimelle

Uudelle soittimelle asennettiin kojetauluun oma virtakytkin, jotta soittimen tuomista lisämukavuuksista voitaisiin nauttia myös ilman, että auto olisi koko ajan käynnissä.