Audi A3 8PA

Soittimen ja peruutuskameran asennus

 

 

Asiakas halusi päivittää autoonsa jälkiasenteisen soittimen ja peruutuskameran. Asiakas päätyi Pioneerin DMH-A240BT multimediasoittimeen, jossa on bluetooth hands free ja audiostremaus. Peruutuskameraksi valikoitui Suomen olosuhteisiin valmistettu Minicam-HD, jossa on todella laaja 170 asteen katselukulma,

 

vakiosoitin

Alkuperäinen soitin

Alkuperäisen soittimen irroituksessa suositellaan käytettävän tähän tarkoitettuja irroitustyökaluja. Tämän Audin vakiosoittimen irroittamiseen tarvitaan kaksi paria CT22AU01-irroitusrautoja.

johtosarjan kytkentä

Johtosarjan kytkentä

Uuden soittimen kytkemiseen tarvitaan autokohtainen johtosarja, jonka avulla vakiosoittimen tilalle voidaan asentaa mikä tahansa jälkiasenteinen soitin. Tässä mallissa oli vakiona Half Amplified -järjestelmä, jolloin sopivaksi johtosarjaksi valikoitui CTSAD005.2 rattisäädinadapteri. Tämä johtosarja on plug'n'play tyyppinen ratkaisu tähän CAN-väylälliseen autoon ja pitää auton vakiosubwooferin toiminnassa uudella soittimella..

antenniadapteri

Antenniadapterin kytkentä

Audin vakiosoittimia on usealla eri antenniadapterilla ja sopivan adapterin löytäminen varmistuu aina vakisoittimen taakse katsottua. Tämän auton alkuperäinen aktiivinen antenni saatiin liitettyä uuteen soittimeen CT27AA87-antenniadapterilla.

antenni lisävirta

Anteniadapterin heräte

Uuden antenniadapterin vahvistimelle saadaan heräte uuden soittimen mukana tulevasta johtosarjasta.

relekytkentä

Peruutuskameran relesarja kytkettynä

Peruutuskameran asennuksessa on käytettävä kytkentärelettä ohjaamaan peruutuskameran virtoja. Oikeaoppisella relekytkennällä varmistetaan, että peruutuskamera saa aina päällä ollessaan tasaisesti virtaa. Heräte peruutuskameratoiminnolle saadaan tässä autossa autokohtaisesta CTSAD005.2 CAN-väyläadapterista.

soitin asennettuna

Uusi soitin asennettuna

Uusi näyttösoitin istuu tyylikkäästi vakiosoittimen paikalle CT24AU15-tarvikekehyksen ansiosta. Soittimen mukana tuleva hands free-mikrofoni asennettiin A-pilariin.

peruutuskamera

Peruutuskamera asennettuna

Peruutuskamera asennettiin vakiopaikalle rekisterikilven yläpuolelle. Pienen koonsa myötä se on lähes huomaamaton.

peruutuskameran kuva

Peruutuskameran kuva soittimen näytöllä

Peruutuskameran kuva ilmaantuu uuden soittimen näytölle automaattisesti, kun peruutusvaihde kytketään päälle. Minicam-HD:n laajan 170 asteen katsekulman ansiosta näkymä auton taakse on laaja ja peruuttaminen on vaivatonta.