Toyota GT86 2010-2020

 

Kaiuttimien vaihto, äänieristys ja vahvistimien asennus

 

 

Asiakas halusi hänen autonsa äänentoistoon päivitystä.

Autoon valikoitui huippu tarvikkeet meidän laajasta valikoimastamme etuoviin tuli A6R erillissarja ja taakse tuli Sound Civilization MD70.3 Keskiäänet lisäksi auton etuovet ja takasivuposket vaimennettiin Kicx Space 2.6mm vaimennusmatolla sekä Kicx SB10 pehmyt matolla. Autoon asennettiin myös vahvistin ja signaaliprosesori ja auton äänimaailmasta tehtiin ihanteellinen ja sellainen että sitä on todella mukava kuunnella.

 

Sisusta

Yleiskuva auton sisustasta ennen asennusta tässä vaiheessa on hyvä huomioida, minne laitetaan mitäkin ja missä järjestyksessä.

Soitin

Asiakas on itse vaihtanut autoonsa jälkiasenteisen soittimen, jota voimme käyttää hyödyksi asennuksessa.

Signaaliprosesori

Autoon laitettiin A8DSP Signaaliprosesori, jotta saadaan tarkempi ääni autoon ja saadaan tarpeeksi Rca lähtöjä vahvistimille.

Etuovi purettuna

Ovien purkuun pitää käyttää niihin tarkoitettuja työkaluja kuten CT22-65220 oikeilla työkaluilla ovipahvin saa helposti irti ehyenä.

Oven vaimennus

Etu ovet ovat vaimennettu Kicx Space 2.6mm vaimennus matotta jolla saadaan laadukas vaimennus jälki kaikkiin auton peltiosiin.

Ovipahvin vaimennus

Ovipahvi vaimennettiin Kicx sb10 vaimennusmatolla, joka on pehmyt matto poistaa resonointia ja ajo huminaa autosta todella tehokkaasti.

Etu kaiuttimet

Etuoviin valikoitui meidän huippu erillissarja A6R joka ei jalkoihin jää äänen laadussa ja tehossa. Auton alkuperäiset kaiuttimet on hyödynnetty kaiutin sovitteina jälkiasenteisille kaiuttimille.

Diskantit

Diskantit sijoiteltiin auton vakio paikoille, jotka ovat koelaudalla lähellä tuulilasia. Auton alkuperäiset liittimet hyödynnettiin jälkiasenteiselle diskantille.

Takasivuposket purettuna

Takasivuposket ovat todella isot kotelot, joista kantautuu paljon rengas meteliä. kuvassa näkyy myös vakio kaiutin.

Takasivuposkien äänieristys

Takasivuposket äänieristettiin huolella Kicx Space 2.6mm vaimennus matolla ja taakse vaihtui samalla Sound Civilization MD70.3 laadukkaat kaiuttimet.

Virta kaapelin läpivienti

Virta kaapelin läpivienti tuotiin tulipellistä läpi vakio läpivientikumejen kautta. Läpivienti tiivistettiin vielä liimamassalla, ettei tule vuotoja.

Vahvistin

Vahvistin sijoitettiin auton peräkonttiin varapyöräkoteloon. Vahvistin kiinnitettiin tukevasti ruuveilla styroksi osaan, ettei se pääse liikkumaan. Vahvistimeksi valikoitui MDS T4D XTR 4 kanavainen vahvistin.