Mazda 6  2012-2021

 

 

Ovi kaiuttimien vaihto, ovien vaimennus ja signaaliprosesorin asennus

 

 

Asiakas otti meihin yhteyttä ja halusi päivitystä hänen autonsa äänentoistoon asiakkaalle räätälöitiin sopivapaketti ja lisäksi auto vaimennettiin ajomukavuuden ja akustiikan takia.

Autosta tuli todella mukava kuunneltava, kun ovet vaimennettiin ja signaaliprosesori säädettiin bassoakin tulee mukavasti ja sitä voi säätää oman maun mukaisesti.

 

 

Yleiskuva auton sisältä

Tässä vaiheessa on hyvä ottaa huomioon mihin laitetaan signaaliprosesori ja mistä lähdetään purkamaan autoa.

Etuovi

Etuovi ennen purkamista tässä pitää ottaa huomioon mistä purkaa ja miten. ovissa on tosipaljon kiinnikkeitä ja ruuveja niihin suositellaan käyttämään asianmukaisia työkaluja CT50-64 muovi irrotustyökalut soveltuvat tähän.

Etuovi purettuna

Kun etuovi on purettuna, niin näkee vakio kaiuttimen ja tässä vaiheessa on hyvä suunnitella oven välipellin purkamista.

Välipelti purettuna

Ovista huomaa, ettei niissä ole laisinkaan vaimennuksia tehty, joten tähän autoon on helppo tehdä vaimennukset.

Oven vaimennus

Autosta vaimennetaan kaikki ovet samalla lailla. Oviin tuleen ensin Kicx Space 3.6mm bityylikumi ja sen päälle laitetaan Kicx S4 pehmytmatto tällä vaimennus taktiikalla autosta tulee todella hiljainen.

Etuovien kasaus

Etu oviin valikoitui meidän kestosuosikkimme FP6B erillissarja, joka on täydellinen valinta tällaisen auton oviin, jotka ovat vaimennettu hyvin.

Takaovien purku

Takaovien purkaminen menee samalla lailla kuin etu ovienkin purku. Takaovissa suositellaan myös käyttämään asianmukaisia työkaluja.

Takaovien vaimennus

Takaovien vaimennus ja purku. Takaovien Välipeltiä ei tarvitse purkaa Samalla lailla kuin etuovissa että ovet saa vaimennettua mutta kaiuttimen asennus menee hyvin pitkälti salalla lailla kuin etuovissa.

Takakaiuttimien sovitus

Taakse kaiuttimet sovitettiin auton alkuperäisiä kaiuttimia hyödyntäen, että istuvuus saadaan hyväksi, vanhat ovi kaiuttimet täytyy purkaa ja näissä on hyvä käyttää alkuperäisiä liittimiä hyödyksi.

Takaovien kasaus

Takaoviin valikoitui meidän uutuutemme FR6H koaksiaali kaiutinsarja joka istuu todella hyvin auton oviin ja toimii loistavasti isoissan takaovissa.

Ovipahvien vaimennus

Ovipahvien vaimennuksessa käytettiin Kicx S4 vaimennusmatto ja Kicx SB10 Huokosta vaimennusmattoa Näillä vaimennuksilla saadaan ylimääräinen resonointi ja ajohumina poistettua. Auton oviin jätettiin alkuperäinen eristys kanssa paikoilleen maksimoiden eristyksen.

Signaaliprosesori

Signaaliprosesorille tehtiin teline auton vakiovahvistimen viereen hanskalokeron taakse. Auton johtosarjaa customoitiin, että saimme liitettyä signaaliprosesorin autoon kiinni. Autoon valikoitui Meidän huippumme A8DSP signaaliprosesori, jolla saadaan säädettyä auton sointi todella tarkasti.

Bassopaketti

Autoon laitettiin myös basso paketti tuomaan ala taajuuksia niin musiikkia on todella mukava kuunnella. Auton vahvistin asennettiin varapyöräkoteloon piiloon ja suojaan. Bassopaketti kiinnitettiin tarrakiinnityksellä autonverhoiluun, jotta ei tule ylimääräisiä jälkiä auton omaan verhoiluun.

Bassotasonsäädin

Asiakas halusi myös autoonsa Bassolle tasonsäätimen, että voi lisätä tai vaimentaa bassoa oman maun mukaan.