Vaimennusmateriaalit

Vaimennuksen tärkeys ja mitä kannattaa huomioida.



Vaimennukseen huomioon otettavia ehdotuksia.


Vaimennuksessa suunnitelmallisuus on aina hyvä olla, koska jos vaimennuksessa lähdetään vain vaimentamaan summassa eri paikkoja yleensä silloin lopputulos ei ole niin kannattava sekä asennusmukavuus kärsii tästä huomattavasti.

Vaimennuksen perussääntönä kannattaa huomioida vaimennettava alue sekä kuinka paljon materiaalia tavitsee ja tässäkin kannattaa huomioida että pieni liikavara ei ole pahitteeksi, koska pahimpiin paikkoihin missä on suuria peltialueita voidaan vaimennusta myös laittaa kaksinkertainen määrä, jolloin saadaan pellin antama löysyys kuriin.

Vaimennuksessa kannattaa myös huomioida se että vaimmennus materiaaleja on huomattava määrä ja moni eri vaimennus materiaali on tarkoitettu erinlaiseen vaimennukseen kuten, äänieristys, lämpöeristys sekä muovien aiheuttama resonointi/narina vaimentamiseen.


Tässä olisi yleisimmät vaihtoehtomme jota suosittelemme käytettäväksi vaimennuksen yhteydessä, jolloin saadaan erittäin pienellä työmäärällä erinomainen vaikutus ääneen latuun sekä saadaan parannettua auton laatua huomattavasti suuremmissakin ajonopeuksissa, joissa monesti rengasmelun suuruus pääsee yllättämään.

Butyyli vaimennusmatot

butyylimatot

Butyylivaimennusmattoja löytyy useaa eri pakettikokoa sekä usealla eri vahvuudella, joten ostovaiheessa kannattaa aina tarkistaa käyttääkö vaimennusmateriaalia kovan melun poistamiseen vai haluaako saada hieman pienemmällä vaimennuksella parannusta.


Butyyli paketteja meiltä löytyy seuraavanlaisesti:

  • Kicx Optima 1.6mm / 3m2
  • Kicx Space 2.6 / 3.6m2
  • Kicx Space 3.6 / 2.4m2
  • Kicx Super 2.85mm / 3.2m2
  • Kicx Standard Silver 2.1mm / 4.6m2
  • Kicx Standard Black 2.1mm / 4.6m2


  • Näillä vaimennusmateriaaleilla saat vaimennettua auton vaivattomasti, koska jokainen näistä tuotteista tulee omalla liimattavalla pinnalla, jota ei tarvitse erikseen lämmittää. Tuotteen muotoilu erillisiin korotuspaikkoihin onnistuu myös vaivatta. Huomiona kuitenkiun että asennettavan paikan täytyy olla puhdistettu rasvoista ja muista lioista, muutoin tuotteen kiinnittyminen hankaloituu.

    Vaimennusta suositellaan minimissään 70% alueelta mutta asennuksissa pyrimme aina 95% vaimennukseen, jolloin voimme aina luottaa siihen että vaimennus on asiakkaalle juuri sellainen kuin sen pitäisi olla.

    Vaimennusmattoa hankkiessa kannattaa aina katsoa että vaimennuksen materiaalia on tarpeeksi, ja myös se että vaimennuksen paksuus on vaimennusalueelle riittävä, mutta jos kuitenkin tässä vaiheessa alkaa mietyttämään mikä vaimennusmateriaaleista olisi sopiva suosittelemme ottamaan suoraan yhteyttä asiakaspalveluumme, josta osataan antaa suositus oikealle matolle oikeaan käyttötarkoitukseen sekä tarvitsemaasi määrää varten.



    Elastinen ääni- ja lämpöeriste

    S4/S8

    Elastinen äänieriste antaa vaimennukselle butyylin päälle viellä viimeisen silauksen, eli tällä saadaan viellä hiukan lisäeristystä sekä tällä saadaan myös lämpöeristystä autoon, jolloin myös tuulen ja suuremilla nopeuksilla aiheutuva viima saadaan kuriin eikä auton sisälämpö tai viilennykseen käytetty lämpö pääse niin nopeasti katoamaan.

    Vaimennus on erittäin helppo asentaa oman liimapintansa johdosta ja tämän asennus tapahtyy yleisesti butyylin päälle, mutta joissakin paikoissa jossa butyyliä ei ole käytetty tämän voi myös asentaa suoraan pellille tai muoville, kunhan asennuspaikan on muistanut puhdistaa. Tuotteen täyden potentiaalin saavuttamiseksi asennuspaikasta pitäisi saada vähintään 70% peitettyä, mutta suosittelemme aina yrittämään saada noin 95% jolloin hyötysuhteen saa erittäin korkeaksi ja vaimennuksen erittäin laajaksi. Asennuksissamme käytämme kriteerinä aina 95% asennettevasta pinta-alasta.

    Vaimennusmateriaalia löytyy kahtena eri paksuusluokituksena:

    • Kicx S4 4mm / 0.42m2
    • Kicx S8 8mm / 0.42m2


    • Polyuretaani eristys

      Polyuretaani

      Polyuretaani vaimennus on tarkoitettu kaikille muovipinnoille, joista tulee ylimääräistä resonointia. Vaimennus auttaa vaimentamaan kokonaisuudessaan muovien resonoinnin, sekä myös se parantaa entisestään vaimennusta sekä ajosta aiheutavalla ajomelulta. Vaimennusmateriaali on erittäin helppo asentaa oman liimapintansa ansiosta sekä sen saa helposti laitettua ahtaimpiikin paikkoihin koska tuote voi litistyä ja se antaa erittäin paljon periksi.

      Polyuretaanin valitseminen kannattaa tehdä tarkasti, koska moni asennuspaikka voi vaatia eri paksuista materiaalia, ja tämän johdosta meiltä löytyy suoraan useita eri paksuus luokituksia, jotta erityksestä saadaan mahdollisimman laadukas. Vaimennus onkin erittin suosittu nykyautoissa johtuen nykyvalmistuksessa käytettyä muovia, joka on erittäin ohutta ja se aiheutaa jo huomattavia resonointeja erittäin vähillä kilometreillä.

      Polyuretaani vaimennusmateriaalit:

      • Kicx SB 5 / 0.75m2
      • Kicx SB 10 / 0.75m2
      • Kicx SB 13 / 0.75m2
      • Kicx SB 20 / 0.75m2


      • Vaimennuksesta on tullut koko ajan suositumpaa ja sen takia suosittelemmekin aina käyttämään laadukkaita vaimennustuotteitamme, sekä jos tulee ongelmia löytää sopivaa vaimennusratkaisua niin suosittelemme ottamaan yhetyttä asiakaspalveluumme erikostuineisiin henkilöihin jotka auttavat valitsemaan sinulle oikeat vaimennukeen tarvittavat tuotteet sekä voimme tarjota myös asennuksen jos vaimennus ei itselle sovi tai aikaa tälle ei löydy omasta kalenterista.