Autoviihde

Ostoskori 0
0,00 €
Asetus

Virta- ja maakaapelit

Virta- ja maakaapelit

Auton äänentoiston parissa työskennelleet tietävät virta- ja maakaapeleiden merkityksen äänentoiston onnistumisessa. Virta- ja maakaapelit on paitsi mitoitettava ja reititettävä oikein, niiden on myös oltava laadukkaita. Näin vältetään jännitehäviöiden kaltaiset ongelmat....

Virta- ja maakaapelin valinta

Virta- ja maakaapeleita valittaessa tärkeintä on varmistaa, että ne on mitoitettu oikein. Nyrkkisääntönä on, että kaapelin halkaisijan tulisi olla riittävä virtaa kuluttavalle laitteistolle. Pienemmät kaapelit eivät kestä yhtä paljon virtaa kuin isommat, mikä voi johtaa jännitteen putoamiseen ja muihin ongelmiin toistettaessa suurella volyymilla tai isoilla vahvistimilla. On myös tärkeää varmistaa, että kaapeli on valmistettu laadukkaista materiaaleista -Puhdas OFC kupari on aina hyvä valinta virta- ja maakaapeleihin.

Virta- ja maakaapelin asennus

Kaapelin valinnan jälkeen on aika reitittää se akusta stereoihin. Kaapeli on parasta johtaa ajoneuvon rungon sisäpuolta pitkin, sillä se suojaa sitä vaurioilta ja häiritsee muita sähkökomponentteja vähemmän. Varmista kaapelia kuljettaessa, että vältät teräviä reunoja tai liikkuvia osia, jotka voisivat vahingoittaa kaapelia. Kun olet reitittänyt kaapelin, kiinnitä se paikalleen nippusiteillä tai muilla kiinnikkeillä. Virta- ja maakaapelien asentamisen jälkeen on tärkeää testata ne ennen niiden liittämistä stereoihin. Tämä onnistuu parhaiten jännitemittarilla - kytke jännitemittarin toinen johto akun positiiviseen napaan ja kosketa toinen johto virta- ja maakaapelin kumpaankin päähän. Molemmilla puolilla pitäisi näkyä noin 12 volttia. Jos näin ei ole, asennuksessa voi olla ongelma jolloin suositeltavaa on aina tarkistaa ettei kaapelin suojaan ole tullut mitään mahdollisia vaurioita.

Muistatahan, että Autoviihteen ammattilaiset osaavat auttaa autostereojärjestelmän virta- ja maakaapeleiden valinnassa sekä asentamisessa!

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-12 / 43

Aseta laskevaan järjestykseen
per sivu
Sivu
View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-12 / 43

Aseta laskevaan järjestykseen
per sivu
Sivu